Jongeren en pensioenen: geen gelukkige match. Hoe krijg je jongeren zover dat ze bewust nadenken over later? Al is het maar heel even? Wij kozen voor een omweg, door jongeren bewuster in het nu te laten leven. Je kunt iedere dag starten met ‘de tijd van je leven’. Het is niet alleen die wereldreis of je studententijd. Jij bepaalt zelf hoeveel je eruit haalt, of je slechts sporadisch maximaal leeft of iedere dag er vol voor gaat.

Als je jouw manier van denken en leven verandert kun je niet anders dan óók plannen te maken voor later. Door een bucketlist in te vullen, te sparen of simpelweg even je pensioen te checken. Het is een mindset, die we niet in een paar maanden veranderen maar waar we een lange adem voor nodig hebben. En een klant met visie. Gelukkig hebben we beide, dus met deze strategie kunnen we voorlopig nog even door!

 

 

 

Hardest nut to crack

Hoe krijgen we een kritische jonge doelgroep zover dat ze nadenken over later, al is het maar voor heel even?

Strategie

Pensioen is een ‘ver van mijn bed show’. Om jongeren na te laten denken over later moedigen wij ze aan om bewuster in het nu te leven. Wie later net zo wil leven als nu, zal even stil moeten staan bij later en wat je daarvoor kunt regelen.

Inzicht

De tijd van je leven is niet die ene reis, je studententijd, of de dag dat je met pensioen mag… Iedere dag, ieder moment heb jij de kans om de knop om te zetten en alles eruit te halen wat erin zit. Je hele leven de tijd van je leven. 

Concept

De tijd van je leven start nu! Vul je bucketlist in en maak elke maand kans om jouw nummer 1 te winnen.

  1. Een film die je aanzet om iedere dag ‘de tijd van je leven’ te leven
  2. Een bucketlist activatie om werk te maken van je wensen
  3. Interessante laagdrempelige content die je helpt na te denken over later

De fullservice aanpak van Clockwork helpt ons bij het bereiken van optimale resultaten. We werken nauw samen en challengen elkaar regelmatig op strategie en creatieve uitvoering. De resultaten die we in 2015 samen bereikt hebben vormen een uitstekende basis om in 2016 op door te pakken

- Michiel Arentshorst, PensioenfederatieSamen met de Pensioenfederatie hebben we het totale concept ‘De tijd van je leven’ naar een hoger niveau getild, waar we in 2016 op verder bouwen.

- Julia Ruijgrok, Clockwork