Op maandag 15 februari 2016 maakte de organisatie van de Splash Awards de nominaties voor 2016 bekend. Clockwork werd met twee cases genomineerd, die allebei gerealiseerd werden voor Havenbedrijf Rotterdam. Tijdens de uitreiking op 10 maart wordt bekend gemaakt wie er in de prijzen vallen.

Stichting Drupal Nederland reikt de Splash Awards jaarlijks uit aan bijzondere en vernieuwende projecten die gebruik maken van het open source contentmanagementsysteem Drupal. Clockwork zet dit makkelijk schaalbare systeem regelmatig met succes in bij grote én kleine projecten.

Port of Rotterdam Online De geheel vernieuwde portal van het Havenbedrijf Rotterdam

PoR Online

In 2014 sloot Clockwork een partnership met het Havenbedrijf Rotterdam, en de realisatie van een nieuwe online presence was het eerste grote project in deze samenwerking. Het havenbedrijf ziet digitale informatie als dé bindende factor voor het bedrijfsleven in en om de haven.

Met het geheel vernieuwde www.portofrotterdam.com, dat door de modulaire opzet is voorbereid op toekomstige uitbreidingen, legt het havenbedrijf de basis voor haar online ambities. De recente toevoeging van een subsite voor de Aziatische markt in Chinees en Engels is daar een mooi voorbeeld van.

Boeien & Palen

Met de applicatie KING biedt Havenbedrijf Rotterdam de mogelijkheid om online een ligplaats reserveren aan één van de boeien of aanlegpalen. Clockwork bouwde een nieuwe versie van KING, die enthousiast werd ontvangen.

Sjoerd de Jager (manager Ship-to-Ship Operations) vertelt: “De oude versie was een belemmering in mijn dagelijks werk. En hoewel ik wist wat er gebouwd ging worden, heeft het nieuwe KING mijn verwachtingen overtroffen. De applicatie is zeer toegankelijk en ik merk dat deze ontwikkeling onze klanten stimuleert om nieuwe ideeën voor online oplossingen aan te dragen!”