Na 5 jaar ontwikkeling ziet Drupal 8 op donderdag 19 november 2015 eindelijk het levenslicht. Drupal is het populaire contentmanagement-systeem waar bijvoorbeeld de websites van het Havenbedrijf Rotterdam, RTL Nieuws en Natuurmonumenten gebouwd zijn. De release wordt wereldwijd gevierd zo'n 20.000 gebruikers.

Een volwaardige Drupal-release wordt pas beschikbaar gesteld als alle functionaliteiten gereed zijn. Dat duurde voor Drupal 8 maarliefst 5 jaar. Dat is te lang, vindt Drupal-bedenker Dries Buytaert. En daarom zullen vanaf Drupal 8 (“D8” voor de insiders) kleinere releases met nieuwe functionaliteiten elkaar sneller op gaan volgen. In zijn openings-keynote op het evenement DrupalCon in Barcelona legde Dries uit hoe het gaat werken. Clockwork was op DrupalCon om kennis uit te wisselen en om reclame te maken.

Drupal

Heb jij de laatste tijd meer dan 35 websites bezocht? Dan kun je er zeker van zijn dat er tenminste één Drupal-site tussen zat. Niet voor niets wordt Drupal door Gartner onder de marktleiders gerekend. Dat Drupal een product is om rekening mee te houden bewees de gemeenschap 5 jaar geleden, toen er op de buitengevel van het KPN-kantoor in Rotterdam uitgebreid aandacht werd besteed aan versie 7.

Clockwork en Drupal

Clockwork ontwerpt en realiseert digitale concepten, websites en mobiele apps die het leven van mensen makkelijk en aangenaam maken. We helpen onze klanten ook met de digitale transformatie van de organisatie en helpt om deze in te passen in strategie en operatie. We zetten hierbij onder meer Drupal in als framework en creëren draagvlak bij organisaties voor het open ecosysteem. Clockwork ondersteunt hierbij door het organiseren van bijdragen aan evenementen zoals de Drupal Tech Talk en DrupalJam. De Drupal 8 Release Party in Panama Amsterdam wordt ook door Clockwork gesponsord.

Tech Talk 

Drupal Tech Talk is een evenement voor de Nederlandstalige Drupal-gemeenschap. De volgende editie vindt plaats op donderdag 10 december 2015 bij Clockwork in Amsterdam. Kom luisteren en kennismaken! Meer informatie lees je op onze eventpagina.