DrupalCon is het jaarlijkse congres waar Drupal specialisten en gebruikers elkaar ontmoeten. Centraal staat het delen van kennis, netwerken en er is heel veel sociale interactie. Ruim 2500 deelnemers kunnen 150 presentaties bijwonen die gaan over code, design, business en nog veel meer onderwerpen.

Twee jaar geleden werd Drupal versie 8 aangekondigd en op 7 oktober ziet deze versie dan het licht in een release candidate. Tijdens de opening keynote werd dit aangekondigd door Dries Buytaert, project lead van het open source WebCMS platform Drupal. Hiermee is een belangrijke milestone voor Drupal bereikt. Drupal versie 8 brengt veel verbeteringen voor ontwikkelaars en webredacteuren. Zo kunnen er sneller en makkelijker aanpassingen worden gedaan qua code, design en tekst. En de standaard is: mobile first.

Drupal is als open source platform marktleider op het gebied van web content management en wordt gebruikt door onder meer RTL Nieuws, Havenbedrijf Rotterdam en de Nederlandse overheid. Clockwork gelooft in platform modellen en is op DrupalCon om kennis te delen, op te doen en vooral mensen te scouten. Mensen die willen werken in een multidisciplinaire omgeving, zoals Clockwork, om online tools te bouwen die het leven van mensen makkelijk en aangenaam maken.

Benieuwd naar het complete verhaal? Lees dan het uitgebreide verslag!