Deze week is het zover! Op 30 april zijn we weer van de partij op DrupalJam: hèt jaarlijkse evenement over Drupal. Ruim 350 professionals, ontwikkelaars, ondernemers en geïnteresseerden uit Nederland en België komen samen in de Fabrique in Utrecht om te netwerken en kennis te delen.

Het programma bestaat uit diverse presentaties en workshops over Drupal, Agile, webdesign en digitale ontwikkelingen. Dries Buytaert - bedenker van Drupal en mede-oprichter van Acquia - staat ook dit jaar weer live in verbinding met DrupalJam en ook Marco Derksen van Marketingfacts is erbij. Clockwork verzorgt twee tracks met sprekers Imre Gmelig Meijling, ICT Consultant (tevens bestuurslid Stichting Drupal) en Jeroen Bijl, front-end specialist.

Imre vertelt in de track ‘Drupal in Outer Space’ hoe je toegevoegde waarde levert met Drupal. Een interessant verhaal voor business owners, Drupal-evangelisten, ondernemers en zaakvoerders die serieus business (willen) voeren met Drupal in een enterprise-omgeving. Daarnaast krijg je inzicht in hoe je verandering benadrukt en zo grotere pitches kunt realiseren.

In de tweede track ‘Grunt - The Javascript Task Runner’ legt Jeroen uit wat Grunt is, waarom het slim is om een task runner te gebruiken, hoe je deze installeert en hoe je dit gebruikt in een project. Heel praktisch dus. Met de task runner maak je het jezelf een stuk makkelijker door taken zoals minification en unit testing te automatiseren.

Over Drupal

Drupal is het populaire open source contentmanagement-system, waar steeds meer grote projecten mee worden gerealiseerd. Eind vorig jaar werd het door Gartner uitgeroepen tot visionair leider. Grootgebruikers van Drupal zijn onder meer de Nederlandse overheid, RTL Nieuws, Het Witte Huis en Amnesty International.

Over Clockwork en Drupal

Clockwork werkt voor veel online trajecten met Drupal. Waarom? Wij ontwerpen digitale producten en diensten die het leven van mensen makkelijker en aangenamer maken. De mens achter de gebruiker staat in onze ontwerpaanpak centraal. Open source is flexibel en ‘open’ en biedt daarmee de mogelijkheid echte oplossingen te bieden voor de uitdagingen waar onze klanten voor staan. Wij zetten Drupal onder andere in voor het Nationaal Archief, Openbaar Ministerie en Tour de France. Voor Havenbedrijf Rotterdam werken we aan één van de grootste online projecten van Europa. Ook hierbij maken we gebruik van Drupal.

Ben jij er ook bij op DrupalJam?

Heb je interesse, maar nog geen kaart? Koop ‘m dan alsnog via www.drupaljam.nl. Tot ziens op 30 april in De Fabrique in Utrecht!