10December2015

De Nederlandstalige Drupal-gemeenschap is bij Clockwork te gast met de 17e Drupal Tech Talk. Deze editie zal geheel in het teken staan van de release van Drupal 8.0!

We hebben twee bijzonder interessante sprekers voor je. Bart "Xano" Feenstra en Erik "Sutharsan" Stielstra zijn twee van de meest actieve Drupal core contributors en zijn samen goed voor meer dan 300 commit mentions in Drupal 8. Dat is ongeveer één derde van alle Nederlandse vermeldingen...

Cache it! - Erik Stielstra

Een van de spectaculaire features van Drupal 8 is de vernieuwde caching die Drupal 8 ‘The fastest Drupal ever’ maakt. Achter deze verkooppraat zit een interessant stukje techniek dat je als ontwikkelaar goed in de vingers moet hebben. Want als je het fout doet, heb je een groter probleem dan alleen een langzame website.

The Drupal 8 plugin system: extensibility for all - Bart Feenstra

We kennen allemaal de uitdaging om Drupal-modules uitbreidbaar te maken voor andere modules. Drupal 8 introduceert het plugin systeem: een generieke manier om plugins te ontdekken en instantiëren, met een scala aan opties eigen plugin types te maken. We kijken naar eerdere oplossingen voor dit probleem, en zien hoe Drupal 8 en de Plugin module dat nu doen.

Slides for this talk are in English. If requested the talk can be presented in English too.

Drupal Tech Talk 10 December 2015

Programma

17:00
inloop
17:30
welkom en introductie
17:45
eerste spreker
19:00
eten
19:30
tweede spreker
20:30
borrel en gezelligheid

Locatie

Clockwork
Moermanskkade 109
1013 BC, Amsterdam
Schrijf je nu in!